Sposób przygotowania

Na łyżce oleju zrumienić posiekaną cebulkę, na reszcie oleju podsmażyć wątróbkę, przestudzić. Cebulę i wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Do ostudzonej kaszy dodać żółtka, wątróbkę z cebulą, masło, zioła prowansalskie, ubitą pianę z białek, sól, pieprz, delikatnie wymieszać. Kurczaka natrzeć czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Farszem z kaszy napełnić kurczaka, zaszyć, piec ponad godzinę w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe nadzienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    To coś dla mnie, super przepis;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Za wątróbką nie przepadam, ale kasza- czemu nie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    cos smacznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !