Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewki i pietruszkę dokładnie myjemy, a następnie gotujemy w dużym garnku z osoloną wodą do czasu, aż ziemniaki będą miękkie (sprawdzamy nakłuwając widelcem).

Następnie odlewamy wodę i pozostawiamy warzywa do wystygnięcia.

Ziemniaki obieramy ze skórki, marchewkę i pietruszkę strugamy i wszystko kroimy w kostkę (łącznie z ogórkami konserwowymi). Jabłka obiermy ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wrzucamy do miski. Przyprawiamy solą i pieprzem, a nastepnie dokładnie mieszamy z majonezem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubie jarzynową!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    też dodaję jabłuszko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    nigdy nie dodawałam do sałatki jarzynowej jajka:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Ja do jarzynowej daje nawet z 7 jajek :) Ale daje też groszek konserwowy i seler. A i Twoja musi być pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taka sałatka zawsze ma wzięcie na moich przyjęciach.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !