Sposób przygotowania

Pieczywo tostowe zrumienić w tosterze lub na suchej patelni.Każdy plasterek sera pokroić na 6 pasków.Ananasy przełożyć na sitko,dobrze osączyć z zalewy.Sznycle wieprzowe umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Na patelni rozgrzać mocno olej,smażyć na nim mięso ok.2 minuty z każdej strony na średnim ogniu.Pod koniec smażenia sznycle posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.Pieczywo tostowe posmarować masłem.Na każdym toście ułożyć sznycel i krążek ananasa.Przykryć każdy 6 paskami sera,układając z nich wzór kratki.Przygotowane tosty ułożyć na blasze.Wsunąć do wcześniej rozgrzanego piekarnika.Zapiekać kilka minut w temp.200 stopni aż do pienia sera.Udekorować pomidorami koktajlowymi i natką pietruszki.Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !