Sposób przygotowania

W dużym garnku wstawiam wypłukaną i pokrojoną kapustę i ma się gotować , wrzucam kostki grzybowa i drobiowe, liście, ziele , pieprz świeżo zmielony , przykrywam i ma się gotować na średnim ogniu. W między czasie kroję w kostkę łopatkę , posypuje przyprawą uniwersalna , troszkę do gyrosa i troszkę curry mieszam i smażę . Po usmażeniu dorzucam do kapusty . Następnie kiełbasę podwawelską kroję w kostkę i posypuję również przyprawa uniwersalną i smażę , również wrzucam do kapustki . Na koniec smażę na tłuszczu, który został z wcześniejszego smażenia boczek , posypuję curry, i do gyrosa mieszam i smażę, wrzucam do kapusty. Następnie dodaję ugotowane grzybki wraz z wodą , w której się gotowały. Posypuję przyprawą do bigosu , mieszamy i gotujemy bardzo długo . Jeśli jest miękka i ma wspaniały zapach i smak to możemy zakończyć gotowanie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Czymże byłby świat bez bigosu? Nuuudaa,,, :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojjj, pycha :))))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobry bigosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !