Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie kokosowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szklanka
woda 1 szklanka
skórka z cytryny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
filet z dorsza 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie kokosowym

Mleko kokosowe wymieszać z wodą, wlać do rondelka, wrzucić startą skórkę z cytryny, dodać sok z cytryny, zagotować. Do wrzątku włożyć pokrojone w grubą kostkę filety ryby i gotować przez ok 15 minut. Następnie rybę wyciągnąć, mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 3 łyżkami wody, wlać do gotującego się płynu, gotować parę minut. Tak przygotowanym sosem polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.02.2014 19:36
Interesujące połączenie.
Betka 28.06.2012 23:48
mmmmmniam;)
Iwusia 14.05.2012 23:41
takiego jeszcze nie jadłam :)
Monika193
Monika193 01.10.2011 19:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak