Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy, usuwamy głąbia, odrywamy liście. Grzyby moczymy dzień wcześniej, gotujemy, odcedzamy i siekamy. Ryż gotujemy na kostce bulionewej oraz na wywarze z grzybów. Cebulę siekamy, dusimy na maślę, dodajemy mięso, grzyby i dusimy około 10 minut. Farsz przekładamy do ryżu, doprawiamy i mieszmay. W liście kapusty zawijamy farsz. Gołabki ciasno układamy w naczyniu do zapiekania i pieczmey około 60 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    z grzybami nie robiłam,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    polacam, bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !