Sposób przygotowania

Kurki opłukać. Cebule i czosnek obrać, posiekać. W rondlu o grubym dnie rogrzać masło. Włożyć cebulę z czosnkiem oraz kurki, smażyć mieszając przez 5 min. Ryż opłukać, osączyć, dodać do kurek i smażyć dalsze 5 minut. Wlać 750 ml wrzątku z rozpuszczoną kostką, doprawićtymiankiem, solą, pieprzem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem aż ryżwchłonie cały płyn. Dodać zielony groszek, wymieszać, gotować jeszcze 10 minut. Risotto nakryć i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut, aby ryż napęczniał. PRzed podaniem posypać startym żółtym serem i polać kremówką wymieszaną z posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !