Sposób przygotowania

Filety rybne skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w plastry, dodać skórkę cytrynową, sól, goździki, liście laurowe, zalać wodą i ugotować wywar. Po kwadransie gotowania do wywaru włożyć rybę, gotować 10 minut. Cebulę wciągnąć, wino połączyć z 0,5 szklanki wywaru, dodać stopione masło wymieszane z mąką oraz musztardą, zagotować, odstawić. Wymieszać z żółtkami, dodać cebulę, przyprawić do smaku. Rybę ułożyć na talerzu i zalać sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    supe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !