Sposób przygotowania

Soję namoczyć i ugotować - wywar zachować.
Warzywa ugotować, a cebulę zeszklić na oliwie.
Soję i warzywa przekręcić 2 razy przez maszynkę.
Masę włożyć do miski,dodać jajka,zieleninę i przyprawy - wlać olej i wymieszać.
Jeżeli masa jest bardzo gęsta dolewamy wywaru z gotowania soi.
Dwie małe blaszki wyłożyć pergaminem i napełnić je masą do 3/4 wysokości.
Piec od 1,5 do 2 godzin w temp.180 stopni.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Wygląda nieźle.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dwie blaszki upiekłam i za szybko znikł:) bo podawałam go tez na gorąco z sosem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no no toż to uczta a nie pasztet
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis na pewno wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie robiłam jeszcze soji
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetna odmiana dla mięsnego pasztetu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super pasztet :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha, :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi być pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zrobię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takiego nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny ten pasztet :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !