Sposób przygotowania

Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Drobno posiekaną cebulę usmażyć na maśle. Do mielonego mięsa dodać jajko, natkę pietruszki, cebulę, 2 łyżki bułki tartej, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować okrągłe kulki, otaczać je w bułce tartej i smażyć na smalcu. Zrumienione przełożyć do rondla i podlać wywarem z grzybów. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Do sosu dodać śmietanę i drobno posiekane grzybki, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam grzyby w każdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne klopsy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !