Sposób przygotowania

mieso myjemy i osuszamy i kroimy w plastry .podsmazamy na rozgrzanym oleju
cebulke obieramy i kroimy w kostke ,wsypujemy do miesa i dusimy :)
marchewke obieramy myjemy i kroimy w krazki a papryki w paski.
papryke, marchewke, lisc laurowy i ziele angielskie dodajemy do miesa. doprawiamy przyprawa do gulaszu .wlewamy tyle wody zeby mieso bylo przykryte .
dusimy do miekkosci .odlewamy kilka lyzek sosu i studzimy. mieszamy z maka i ponownie wlewamy do garnka ; gotujemy ciagle mieszajac. na koniec posypujemy natka pietruszki . mozna podawac z ziemniakami lub makaronem :) ja dodaje jeszcze ostra papryke milona bo wole jak jest bardziej pkantny. smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    robie podobny.pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    pysznosci same:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !