Sposób przygotowania

Mąkę wsypujemy do miski, solimy, dodajemy oliwę. W misce, żeby się nie oparzyć, wlewamy do mąki wrzątek i mieszamy widelcem - tak długo, aż utworzy się jednolita bryła. Wtedy wyrzucamy ją na omączony blat i wyrabiamy dokładnie- ciasto ma być plastyczne.
Zostawiamy kilkanaście minut do ostudzenia i wałkujemy dość cienko- nie będzie z tym problemów.
Fasolę moczymy na noc, rano odlewamy wodę i gotujemy w nowej do miękkości, soląc na końcu. Grzyby moczymy godzinę i też gotujemy do miękkości. Cebule w plastrach smażymy na oleju, potem dusimy. Powinno być : połowa fasoli i po ¼ cebuli i grzybów. Miksujemy to wszystko. Doprawiamy solą i pieprzem i .
Ciasto wałkujemy cienko, tniemy na kwadraty ( 4-5 cm), na środek kładziemy farsz i zlepiamy w trójkąty. Przeciwległe końce sklejamy, trzeci wywijamy na zewnątrz, na kształt świńskich uszu. Gotujemy w osolonym wrzątki ok, minuty od wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja też już mam uszka do barszczu:):):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdziwy barszcz tylko z uszkami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super na pewno spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !