Sposób przygotowania

Podudzia myjemy i gotujemy z włoszczyzną i ziarenkami smaku oraz kostką rosołową.

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na lekko złoty kolor. Pieczarki siekamy drobno i smażymy. Cebulę i pieczarki miksujemy drobno w rozdrabniaczu. Ugotowane podudzia oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do rozdrabniacza i bardzo drobno miksujemy. Bułkę nasączamy w wywarze z udek i też miksujemy. Wkładamy wszystko do jednej miski. Dodajemy jajko i rozpuszczone (ale nie gorące) masło i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Blachę do pasztetu smarujemy dokładnie masłem i układamy masę. Zapiekamy w 180 C około 40 minut.

Po ostygnięciu wyjmujemy i dekorujemy listkami laurowymi i zielem angielskim.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawy pomysł... Coś w sam raz dla mnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    jak ladnie ozdobiony :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    uwielbiam pasztet a ten wygląda przepięknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    na pewno smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !