Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery w mlecznym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 kg
mleko 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 0,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Selery w mlecznym sosie

Obrane selery pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Masło roztopić, wymieszać z mąką i ogrzewać dodając mleko, ciągle mieszając zagotować. Odstawić z ognia, dodać ser, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowany seler odcedzić, włożyć do sosu, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.03.2014 17:05
Ciekawy pomysł.
mehia 29.03.2011 19:15
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak