Sposób przygotowania

Filety kurczaka oprószyłam solą, papryką ostrą i pieprzem, odłożyłam na pół godziny do lodówki. Posiekałam 4 ząbki czosnku, podsmażyłam na oliwie z oliwek i kiedy był tuż przed zrumienieniem, zdjęłam go z patelni. Filety kurczaka obtoczyłam w mące i wrzuciłam na oliwę (z aromatem czosnku). Na małym ogniu w szklance mleka rozpuściłam 4 łyżeczki miodu. Kiedy fileciki się podrumieniły, wlałam mleko z miodem i smażyłam bez przykrycia, aby sos zgęstniał.

Pyszne!!!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Tak przyrządzony filet byłby doskonałym składnikiem sałatki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota61

    myślę, że to dobry pomysł
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !