Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć i większa część przekręcić przez maszynkę,pozostałe kapelusze przekroić na pół.
Kapustę odgotować,przelać wodą i nastawić do gotowania z niewielka ilością wody.
Na patelni rozgrzać olej,dodać posiekaną cebulę i przekręcone grzyby do tego włożyć kostkę bulionową grzybową i poddusić.Zawartość patelni dodać do kapusty jak również pokrojone grzyby i przyprawy,Gotować kapustę do miękkości a następnie po ostudzeniu kilkakrotnie podgrzewać co sprawi,że kapusta bedzie smaczniejsza.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zapach grzybów się unosi i kapusta się gotuje , Ben-ka na wieczerzę prosi , smak wigilii już się czuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to już na pewno święta;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczna kapustka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zgadzam się z Tobą, w miarę jak kapusty w garnku ubywa, robi się ona coraz smaczniejsza.
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    moja ulubiona!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    bardzo lubię taką kapustę
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha, najadłam się takiej w święta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    mniam, taką kapustę lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !