Sposób przygotowania

Filet z ryby zmiel, dodaj do niego przyprawy i uformuj niewielkie kulki. Obtocz je w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, aż panierka stanie się rumiana.
Wodę zagotuj z cukrem. Dodaj ocet. Zimne kulki rybne poukładaj w słoiku, dodaj do nich ziarenka pieprzu, trochę ziela angielskiego i poszatkowaną grubo cebulę. Następnie wlej do słoików zalewę.
Słoiki zakręć dokładnie i odstaw na parę dni w chłodnie i ciemnie miejsce.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    superowe nigdy takich nie robiłam, dodaję do ulubionych przepisów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !