Sposób przygotowania

schab lub karkówkę umyć pokroić na plastry gubości ok.1cm.rozbić tłuczkiem oprószyć solą i pieprzem,przygotować panierkę:jak najdrobniej posiekać wszystkie zioła i wymieszać je z bułką tartą i parmezanem lub drobno startym żółtym serem,na drugim talerzyku rozkłócić jajko i doprawić je gałką muszkatołową,każdy kotlet oprószyć mąką,zanurzyć w jajku,a następnie obtoczyć w ziołach,kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor,warzywa umyć i pokroić na kawałki przyprawić bazylią ugotować na parze lub można przygotować na grillu,podawać z kotlecikami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajny przepis, jak Pani zrobi bardzo proszę o fotkę, bo nazwa intrygująca i ciekawa jestem bardzo jak to si e prezentuje.... a może sama się pokuszę - myślę, że warto, bo to na prawdę fajny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !