Sposób przygotowania

piers z kurczaka kroimy na paseczki ok 2 cm grubosci i 4 cm długosci, przesmazamy na 5 łyzkach oleju z dodatkiem 2-3 łyzek przyprawy do gyrosa. Bułki przekrawamy na połowki i wyjmujemy z nich osródke, smarujemy masłem zmieszany z czosnkiem i ziolami prowansalskimi i pieprzem, zapiekamy w piekarniku w temp 200 stopni ok 10-15 minut, aby byly dobrze chrupkie, Kapuste drobno szatkujemy dodajemy ogórka pokrojonego razem ze skórką, ale wczesniej go sparzamy, dodajemy obranego pomidora pokrojonego w cienkie ćwiarki. Gorące mieso, mieszamy z kapusta, pomidorem i ogorkiem, uladamy na talerz i polewamy dowolnym sosem. Obok kladziemy gorące i chrupkie bułeczki. Rewelacyjne!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mmm pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do spróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Warte wypróbowania :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy sposób, trzeba spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wygląda super i na pewno świetnie smakuje:) Sos oczywiście czosnkowy:P
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    akurat w tym wydaniu był paprykowy:) ale obecnie preferuje tylko czosnkowy:D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !