Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na kilka godzin, po czym ugotować w tej samej wodzie. Warzywa pokroić na kawałki i razem z posiekana cebula poddusić na maśle. Następnie zalać wrzącą wodą i gotować około 30 minut. Wywar z warzyw połączyć z wywarem z grzybów, grzyby drobno pokroić i wrzucić do zupy. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć ze zupą, zagotować. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też taką lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taką zupkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    moi domownicy taką uwielbiają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    uwielbiam grzybową :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !