Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, oprószyć solą i cukrem, lekko podrumienić na oleju. Mięso pokroić na porcje i zbić tłuczkiem. Paprykę pokroić w makaronik. Mięso ułożyć w rondlu przekładając cebulą, papryką oraz śliwkami, dusić przez kilka minut. Następnie oprószyć solą, pieprzem i bazylią, dusić 30 minut podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojoną w talarki kiełbasę i posiekany czosnek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna wiprzowinka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie tak przyrządzone mięso bardzo by smakowało.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię wszystko co jest ze śliwką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !