Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę a następnie wkładamy umyte udka z kurczaka. Dodajemy warzywa mrożone i przyprawiamy. Cebulkę kroimy w paseczki i dodajemy do rosołu, dodajemy jedną czystą łupinkę z cebuli by rosół był ładny i klarowny. Marchewkę kroimy w talarki i w słupki, dodajemy do rosołu. Rosół powinien gotować się ok 60min. na średnim ogniu. Pietruszkę szatkujemy. Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie z 1-2 łyżkami oliwy lub oleju. Następnie przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Makaron nakładamy na talerz posypujemy natką pietruszki a następnie zalewamy rosołem. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam rosół, to taka typowa polska zupa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Oj ja też bardzo lubię rosół :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Taki najlepszy :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    co niedziele musi być na moim stole
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    oj lubię.. :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię taki rosół, często go przygotowuję u siebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    mój ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !