Sposób przygotowania

Schab kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacieramy solą, świeżo zmielonym pieprzem i proszkiem zupy borowikowej.

Cebulę siekamy, szklimy na maśle z niewielka ilością oleju, dodajemy grzyby, przeciśnięty ząbek czosnku, tymianek, solimy i dusimy ok 15 minut.

W natłuszczonej blaszce układamy plastry schabu, smarujemy odrobiną majonezu, na to wykładamy masę grzybową. Zapiekamy ok 40 minut przykryte folią aluminiową. Podajemy posypane świeżym tymiankiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Danie wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !