Sposób przygotowania

Mięso wołowe rozbić tłuczkiem na cienki płat. Cielęcinę razem z boczkiem zemleć w maszynce. Posiekana cebulę zrumienić na tłuszczu i dodać do mielonego mięsa. Wymieszać z tartą bułką, jajkiem, przyprawić do smaku. Przygotowana masę wyłożyć na płat rozbitego mięsa. Rozsmarować równo i zwijać ciasno w rulon, obwiązać sznurkiem. Mięso włożyć do brytfanny, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 1,5 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !