Sposób przygotowania

Młode kalarepki obrać i wydrążyć ze środka. Wydrążone środki kalarepek ugotować, odcedzić i zmiksować. Bułkę zamoczyć w wodzie. Mięso, zmiksowane kalarepki, namoczoną bułkę przyprawić majerankiem, solą i pieprzem, dodać jajko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełniać wydrążone kalarepki. Rondel wysmarować masłem, ułożyć w nim nadziana kalarepkę, podlać wodą, dodać tłuszcz i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy kalarepka jest miękka, podlać śmietaną i dusić jeszcze przez chwilę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !