Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne duszone w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 250 ml
cynamon 0,5 łyżeczki
Goździki całe Prymat 5 szt
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyzeczka
cytryna 0,5 szt
filety rybne 0,5 panierowane
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne duszone w winie

Filety usmażyć na rozgrzanym smalcu. Do rondla wlać wino, dodać goździki, cynamon, oliwę, cukier i pokrojoną cytrynę, zagotować. Do wrzątku włożyć usmażone filety i dusić około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.04.2012 10:36
pycha
olkaaa 15.03.2012 08:04
ciekawe
Karolcia12 30.05.2011 21:55
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak