Sposób przygotowania

Kaczkę podzielić na porcje i obrumienić na smalcu, osolić podlać odrobiną wody i udusić pod przykryciem do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i stopić, drobno posiekaną cebulę zrumienić na boczku. Poszatkowaną kapustę podlać odrobiną wody dodać cebulę z boczkiem dusić do miękkości. Przyprawić solą, octem, i cukrem. Mięso z kaczki wyłożyć na kapustę, dodać wino, wymieszać i dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !