Sposób przygotowania

Ogórki dobrze myjemy i obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Marchew należy zatrzeć na tarce o grubych oczkach, kapustę zszatkować, paprykę pokroić na cienkie paski. Wymieszać z solą i odstawić na 1-2 godz.
Ocet, cukier i pieprz gotujemy. Olej zagotować osobno. Ostudzić i wymieszać z ogórkami. Układamy do słoików i pateryzujemy. Taką sałatkę można też jeść już następnego dnia, bez wekowania, gdy smaki się przegryzą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    robert11

    nie jest dobra ta salatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    proste ifajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !