Sposób przygotowania

Roztrzepane jajko dodac do mielonego mięsa- najlepiej wołowiny, dodać posiekaną drobniutko białą cebulę i drobniutko posiekany czosnek. Doprawić solą, i pieprzem wsypać mielone migdały i dokładnie wymieszać..Uformować 4 kotleciki- wielkości bułki. Smażyć bez tłuszczu na patelni grillowej z każdej strony, na sam koniec na usmażonych już kotletach położyć po plasterku żółtego sera- ładnie nam się rozopi.
Bułki przekroić na pół i położyć na parę minut na patelni grillowej- ładnie się zarumienią od środka i będą bardziej chrupiące.
Wymeiszać musztardę, majonez i musztardę.
Sosem pozmarować \"dolną\" częśc bułki, położyć kotlet z serem, na wierzch plaster czerwonej cebuli, sałata, plater pomidora i \"górna\" część bułki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    domowe są najsmaczniejsze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubie takie hamburgery;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no właśnie i na pewno o wiele lepsze od tych z sieciówek
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    I super! Domowe najlepsze, bo wiadomo, co się do środka wkłada :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !