Sposób przygotowania

Grzyby pokroić w paski, cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu. Przygotowane grzyby włożyć do rondla, dodać zrumienioną cebulę, oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą. Dusić pod przykryciem około 30 minut. Po pół godzinie dodać zmielone mięso i dusić razem mieszając żeby grzyby się nie przypaliły. Gdy grzyby są miękkie, oprószyć mąką, wymieszać ze śmietaną i natką pietruszki, zagotować. Przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się ten pomysł na gulasz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !