Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć i pokroić na kawałki,rozgrzać odrobinę oleju na patelni,mięso podsmażyć na ostrym ogiu(by nie puściło soku),aby nabrało złotego koloru.Cebulę obrać i pokroić w kostkę - włożyć do mięsa i podrumienić.Zmniejszyć ogień i wlać 250 ml wody,dodać kostkę mięsną - duśić mięso przez 25 - 35min.(do miekości).Paprykę i cukinię umyć i pokroić w kostkę,podduśić na łyżce oleju ok.5-7min.

Ugotować makaron według wskazówek na opakowani,skracając czas gotowania o 5min,przecedzić.Mięso( z odrobiną sosu,który powstał w trakcie duszenia) i duszone warzywa wymieszać z ugotowanym makaronem - włożyć do nasmarowanego masłem żaroodpornego naczynia,górę posypać startym serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temperaturze 170 C ok.20min (do złotawego koloru sera).Pokroić na kawałki i podawać z zieleniną,można jeszcze polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !