Sposób przygotowania

Śledzie zalać wodą i wymoczyć, a następnie sprawić, opłukać, zdjąć skórę, pokroić filety w równe dzwonka. Do śmietany dodać zmiażdżony pieprz i ziele angielskie, przyprawić do smaku odrobiną cukru. Cebulę obrać, pokroić w cienkie półkrążki. Cytrynę umyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie plastry. Układać w odpowiednim naczyniu dzwonka śledzia przekładając cebulą o plasterkami cytryny, zalać przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super śledziki
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię śledzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !