Sposób przygotowania

Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę,na rozgrzanej patelni rozpuścić masło,zeszklić cebulkę.Jajka ubić,doprawić solą i pieprzem,dodać posiekane zioła - wymieszać.Masę wylać na usmażoną cebulkę i odrazu dokladnie wymieszać,smażyć na malutkim ogniu,aż masa się zetnie.

Włączyć w piekarniku grzanię z góry (150 C) lub grill.Fritatę posypać bułką tartą i parmezanem - zapiekać na złoty kolor.Upieczoną i wystudzoną fritatę pokroić na kawałki,paski lub trójkąty,podawać skropioną sokiem z cytryny i oliwa.

Spróbuj również

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !