Sposób przygotowania

Żółtko ucieramy z musztardą dodając cieniutkim strumieniem olej. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Tak przygotowany sos majonezowy łączymy z drobno pokrojonymi filecikami anchois, cebulą i kawiorem. Wszystko mieszamy.
Śledzie moczymy 6-10 godzin w wodzie, dwukrotnie zmieniając wodę. Ostatnie 2 godziny moczymy w mleku. Po tym czasie wyjmujmey je, suszymy i kroimy w mniejsze kawałki. Na półmisku układamy śledzie, a na wierzch przygoowany sos. Całośc przybieramy kawałkami filecików anchois oraz kilkoma kaparami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne są;]
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !