Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, pokroić w grubsze plasterki. Zalać wodą osoloną dwoma łyżkami soli i odstawić na godzinę. Następnie odcedzić wodę.

Do słoików włożyć 2 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego, 0,5 ząbka czosnku,
i układać pokrojone ogórki. Zalewę przygotować z podanych składników (woda, ocet, liście laurowe, cukier) i zagotować. Gorącą napełnić słoiki. Ogórki muszą być pokryte zalewą. Słoiki szczelnie zamknąć. Do dużego garnka wlać wody, wstawić słoikii i pasteryzować 5 minut. Gorące wyjąć z garnka.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smakowite na zimę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !