Sposób przygotowania

twaróg wymieszać z mąką,żółtkiem i szczyptą soli,wyrobić,dodając tyle mleka aby wyszła kula,jabłko obrać,wyjąć gniazdo nasienne,pokroić na kawałki,z ciasta uformować placuszki,na każdym położyć kawałek jabłka,zlepić brzegi ciasta,formując kulki,wkładać do osolonego wrzątku got.5min.podawać polane bułeczką zrumienioną na masełku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    takich to jeszcze nie jadłam ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    tez takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !