Sposób przygotowania

Mleko, mąkę i żółtka zmiksuj razem dodaj sól i cukier oraz łyżeczkę oleju (olej sprawi, że naleśniki nie będą go wpijać podczas smażenia) - miksuj jeszcze przez chwilkę.
Z białek ubij pianę, po ubiciu przełóż ją do naczynia z poprzednio zmiksowaną masą i delikatnie wymieszaj łyżką.

Piecz na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju.

Jako nadzienie polecam twarożek na słodka z rodzynkami bądź dowolny drżem :)

Ps. Jeżeli naleśniki chcesz wykorzystać np do krokietów, to do ciasta nie dodawaj cukru.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Prosto i smacznie. Super.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !