Sposób przygotowania

Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Super.lekkostrawna,dietetyczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    i bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię taką galaretę
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    Super sprawa na przyjęcia:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczna wersja galarety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !