Sposób przygotowania

Kaczkę dokładnie nacieramy z zewnątrz i wewnątrz solą zmieszaną z majerankiem i czosnkiem, odkładamy na co najmniej godzinę. Następnie smarujemy olejem i wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika. Gdy mięso się zrumieni, dno blachy należy skropić wodą i zmniejszyć dopływ ciepła. Gdy mięso już prawie miękkie, wokół kaczki ułożyć połówki obranych i pozbawionych gniazd nasiennych jabłek oraz sliwki, oblać jesosem i razem upiec. Miękką kaczkę pokroić na porcje, podawać obłożoną jabłkami z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam kaczkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    już czuję ten smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !