Sposób przygotowania

Wyłuskany groszek wrzucić do wrzącej wody, obgotować przez 2 minuty, odcedzić. 1 litr wody zagotować z dodatkiem soli, cukru i kwasku cytrynowego. Groszek włożyć do przygotowanych słoików, zalać gorącą zalewą, zamknąć. Pasteryzować w temperaturze około 100 stopni przez 80 minut. Szybko ostudzić, przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    także lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię groszek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !