Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko z solą i majerankiem. Obrane warzywa zetrzeć na tarce z grubymi otworami, por i cebulę pokroić. Podsmażyć na 5 dag margaryny, podlać kilkoma łyżkami wody, osolić i dusić do miękkości. Do ugotowanej kaszy dodać warzywa, drobno posiekane jajka, zieleninę, przyprawić masę do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, posypać bułką tartą. Włożyć masę do formy, wyrównać powierzchnię, zapiec. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !