Sposób przygotowania

Obierz i umyj ziemniaki. Ugotuj jw w posolonej wodzie. W drugim garnku zagotuj szklankę lekko posolonej wody. Wrzuć 2 torebki warzyw mrożonych. Dołóż kukurydzę. Duś razem ok. 8 minut.
Opłucz filety z flądry. Skrop je sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj mąkę z startym serem. Jajko wbij na talerz, roztrzep widelcem.
Rybę zanurzaj a jajku, następnie panieruj w mieszance sera i mąki. Roztop na patelni masło. Smaż filety na złoty kolor (po 5 minut z każdej strony).
Odcedź ziemniaki. Pokrój w dość dużą kostkę. Połącz z osączonymi warzywami, Podawaj do smażonej ryby.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    smaczna potrawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    extra :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !