Sposób przygotowania

Odcedzić zielony groszek z zalewy. Ugotowaną marchew, pietruszkę i seler, obrane ogórki i jabłka pokroić w kostkę. Surowy por oczyścić i pociąć w cienkie paseczki. Warzywa wymieszać, przyprawić do smaku solą i cukrem oraz połową soku z cytryny. Namoczyć żelatynę w wodzie, a gdy napęcznieje wstawić kubeczek do wrzątku, rozpuścić. Do majonezu wlać cienkim strumieniem stale ucierając, przestudzoną żelatynę. Część majonezu włożyć do sałatki i szybko wymieszać. Ułożyć sałatkę w formie, wycisnąć na wierzch dekorację z pozostałego majonezu i wystudzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowita.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !