Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru, wyjąć gdy jest jeszcze niecałkowicie miękki, wystudzić, podzielić na małe różyczki. Pomidory obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Paprykę pokroić w cienkie makaroniki. Ułożyć w salaterce różyczki kalafiora, posypać połową kopru, na kalafior wyłożyć pokrojone pomidory oprószyć solą i pieprzem, a na pomidory rozsypać paprykę. Oblać sałatkę majonezem, posypać resztą kopru

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Smaczna sałatka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !