Sposób przygotowania

Jajecznicę można podawać na wiele różnych sposobów - co widać po ilości przepisów na tę właśnie potrawę w serwisie. Uwielbiam jajecznicę na niedzielne śniadanie i sama robię ją w wielu różnych wersjach. To jedna z nich:
1.Jajka rozbić do miski, wlać śmietanę, dodać pieprzu i soli (świeżo zmielonych) i wymieszać wszystko dokładnie trzepaczką.
2.Pomidora sparzyć i zdjąć z niego skórę i pokroić jak najdrobniej. Najpepiej wybierać mięsiste odmiany, a nadmiar płynu lekko odcisnąć przed dodaniem pomidora do jajecznicy.
3.Schab pokroić w drobną kosteczkę. zieleninę posiekać (ja w sezonie mrożę zioła w pojemniku do lodu). Im więcej rodzajów ziół, tym jajecznica będzie smaczniejsza. Pora pokroić drobno (ja dodaję tylko w sezzonie młodego pora, zimą pomijam ten składnik)
4.Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim schab. Następnie dodać jajka, a po chwili także pomidory, parmezan oraz zioła. Smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pomysłowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    {Podoba mi się !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    przepyszna!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    takiej jeszcze nie jadłam...wygląda apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !