Sposób przygotowania

Robimy ciasto na naleśniki z mleka, 2 jajek i mąki oraz odrobiny soli i przypraw. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Parówki gotujemy. Zawijamy po 1 parówce i 2 plasterkach sera w naleśnik. Z tej porcji ciasta wychodzi mi ok 20 naleśników.
Tak przygotowane naleśniki każdy maczamy w roztrzepanych jajkach i obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Wersja mniej \"kaloryczna\" można chwilę zapiec naleśniki w piekarniku bez obtaczania w jajku i bułce.
Wersja wzbogacona to położenie jeszcze sera na wierzch naleśników i zapieczenie w piekarniku. My na ogół jemy takie naleśniki polane ketchupem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !