Sposób przygotowania

Grzyby umyć i odkroić trzony. Kapelusze włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować 5 minut, odcedzić a następnie obtoczyć w mące (1 łyżka) i obrumienić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Osolić, oprószyć pieprzem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Pozostałą mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnego mleka, podgrzewać mieszając i wlewając stopniowo pozostałe mleko. Gdy zawrze, odstawić, zaciągnąć żółtkami, wymieszać z utartym serem, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać grzyby i zapiec w nagrzanym piekarniku, tak by powierzchnia lekko się zrumieniła. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    coś pysznego :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    coś pysznego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam grzyby
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    jak ja lubię grzybki pod każdą postacią
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    brzmi smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !