Sposób przygotowania

make przesiać. Zagnieści zarabiając najpierw z połową gorącej osolonej wody, a nastpenie dodajemy drugą połowe zimnej wody. Gładkie ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy krążki szkalnką. Ser zarabiamy ręką z cukrem wg uznania i nakładamy na ciasto i dokładnie zlepiamy boki aby nam nie wypłynął farsz. Pierogi gotujemy przez 2 minuty od momentu wypłyniencia ich na wierzch. Jemy polewając topionym masłem i z cukrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam z serem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    wczoraj robiłam takie , polane śmietaną :)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Uwielbiam pierogi z serem, do masy dodaję jeszcze dużą ilość rodzynek :) i trochę śmietany... Ależ bym zjadła teraz kilka...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !