Sposób przygotowania

Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy pieprzem. Dusimy 5-10 minut pod przykryciem, żeby pieczarki oddały nadmiar wody, a następnie smażymy do czasu, aż cała woda wyparuje.

Szynkę kroimy w kostkę o boku około 1cm i dodajemy do pieczarek. Chwilę smażymy, po czym na patelnię wlewamy śmietankę i serek topiony. Doprawiamy przyprawą uniwersalną. Mieszamy, aż sos uzyska jednolitą konsystencję.

Foremki nadziewamy przygotowanym sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 2-3 minuty, celem podgrzania foremek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam ciasto francuskie,a takie połączone zostało stworzone chyba specjalnie dla mnie:) super!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super, az mi slinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jak to smacznie wygląda,,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    boskie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    oryginalny przepis - w sam raz dla mojego łasucha ;)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wygląda znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo smaczny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !