Sposób przygotowania

Oczyścić i obrać włoszczyznę, ugotować ją wraz z pomidorami i cebulą. Cienko poszatkować kapustę i dusić pod przykryciem, dodając masło i 2 łyżki wody.
Tymczasem w oddzielnym naczyniu, ugotować fasolkę perłową, wcześniej zalewając ją 2 szklankami zimnej wody.
Gdy wszystko będzie miękkie, połączyć wszystkie składniki w następujący sposób:
najpierw przecedzić wywar z warzyw do innego garnka, przetrzeć pomidory i cebulę do zupy, potem wrzucić uduszoną kapustę i ugotowaną fasolkę, dolewając wywar z jej gotowania.
posolić do smaku, podprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Przed samym podaniem włożyć do zupy obrane ze skórki i pokrojone w talarki kiełbaski.

Rada:

do zupy można dodać majeranek, który ułatwia trawienie, zwłaszcza gdy wśród składników potrawy znajduje się fasola.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ooo, bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy przepis - tak jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !